ProEFI

Electronic Fuel Injection Discussion Forums
 
HomeFAQSearchRegisterUsergroupsLog in

Share | 
 

 Flashing issues

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
frgman251



Posts : 4
Join date : 2013-10-26

PostSubject: Flashing issues   Sat Oct 11, 2014 5:21 pm

I have been having a lot of issues trying to flash my ECU. I have a 128 unit running the latest software from the website. For some reason it won't flash to the ECU. All it says is started and nothing happens. I have tried every compatibility and multiple versions of the software and it still does the same thing. I can view the map in offline mode and it will connect to the ECU when the car is running in online mode as well.

I called and about two weeks ago and talked to Corell and we thought it might be from the base map I got from FSR because they sent me an xcal from what I believe is the next firmware (4??). Shot them an e-mail and they sent me the 3zz file from the website and said to use that, still didn't work. I have flashed their base map file in before but after that for some reason it is really hit or miss, mainly a lot of misses. Should I pull my ECU and send it in to you guys or is it some kind of software issue that could be resolved from my end? Thanks a lot for the help.

Justin
Back to top Go down
View user profile
ip-alpha
Admin


Posts : 48
Join date : 2013-05-29
Location : Tampa, Florida

PostSubject: Re: Flashing issues   Fri Nov 14, 2014 3:12 pm

frgman251 wrote:
I have been having a lot of issues trying to flash my ECU. I have a 128 unit running the latest software from the website. For some reason it won't flash to the ECU. All it says is started and nothing happens. I have tried every compatibility and multiple versions of the software and it still does the same thing. I can view the map in offline mode and it will connect to the ECU when the car is running in online mode as well.

I called and about two weeks ago and talked to Corell and we thought it might be from the base map I got from FSR because they sent me an xcal from what I believe is the next firmware (4??). Shot them an e-mail and they sent me the 3zz file from the website and said to use that, still didn't work. I have flashed their base map file in before but after that for some reason it is really hit or miss, mainly a lot of misses. Should I pull my ECU and send it in to you guys or is it some kind of software issue that could be resolved from my end? Thanks a lot for the help.

Justin

I have had a couple customers with this issue. Some of them it ended up being an anti virus, spyware or similar type program running in the background. Others it was a library issue. They uninstalled everything and reinstalled everything.
Back to top Go down
View user profile http://www.inductionperformance.com/
frgman251



Posts : 4
Join date : 2013-10-26

PostSubject: Re: Flashing issues   Sat Nov 15, 2014 10:42 am

ip-alpha wrote:
frgman251 wrote:
I have been having a lot of issues trying to flash my ECU. I have a 128 unit running the latest software from the website. For some reason it won't flash to the ECU. All it says is started and nothing happens. I have tried every compatibility and multiple versions of the software and it still does the same thing. I can view the map in offline mode and it will connect to the ECU when the car is running in online mode as well.

I called and about two weeks ago and talked to Corell and we thought it might be from the base map I got from FSR because they sent me an xcal from what I believe is the next firmware (4??). Shot them an e-mail and they sent me the 3zz file from the website and said to use that, still didn't work. I have flashed their base map file in before but after that for some reason it is really hit or miss, mainly a lot of misses. Should I pull my ECU and send it in to you guys or is it some kind of software issue that could be resolved from my end? Thanks a lot for the help.

Justin

I have had a couple customers with this issue. Some of them it ended up being an anti virus, spyware or similar type program running in the background. Others it was a library issue. They uninstalled everything and reinstalled everything.

Hmm, I will look into the anti-virus, spyware issue. I have re-installed it multiple times as well. I have noticed that it will only flash if In one USB port but, haven't done it enough times to really confirm. Either way, thank you very much for the reply.

Justin
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Flashing issues   

Back to top Go down
 
Flashing issues
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» I have a titleist stand bag with some issues.
» '95 SC Riviera Intermittent Stalling & Flashing PRND321
» Flashing/Chipping/General Naughtyness...
» AutoSleeper Palermo issues
» TBM BACK ISSUES

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ProEFI :: ProEFI Forums :: Products :: User Software-
Jump to: